Sunday, 23 October 2011

Tell me what is your ambition?

Assalamualaikummm


Kat sini aku nak cerita pasal cita-cita aku. Atau mungkin lebih sesuai aku cakap impian?? Sebab kalau cita-cita ni bagi aku mesti sesuatu yang kita dapat realisasikan manakala impian pula macam angan-angan? Ini ideologi aku je tau. Cikgu Siti , MAAFFFF !

Aku dari kecik memang ada banyak cita-cita. Haha. Alaa cita-cita yang common dengan budak-budak biasanya doktor and cikgu lah kan.

Kalau jadi cikgu mesti pegang rotan mak amek buku teks sekolah pastu buat-buat macam mengajar. Siap pukul bantal lagi. Kesian betul bantal tuh. Heee.


Kalau jadi doktor pulak , amek teddy bear jadi patient then alat-alat doktor tuh mintak mak beli kat Giant. Heeee. Comel jeee

Maaf maaf dah jauh aku menyimpang dari tujuan asal nih. Okay straight to the point. Impian aku adalah untuk menjadi seorang Jurutera Kimia dan Juruterbang !!! Atau omputeh panggil Chemical Engineer and Pilot.
Tapi dua-dua impian ni hanya tinggal kenangan :'(

Aku nak jadi Pilot sebab aku sukaaaaaaa perasaan di atas sana. Haha macam adrenaline rush pon ada. Kot lah. Ni apa aku rasa. Kalau salah bagitahu ye. And kerja pilot nih tak duduk tempat yang sama. I mean tak duduk office. Macam akauntan. Suka! Lagipun sambil-sambil boleh pergi jalaaan jalaannnnn ! Hahaha. Tapi aku ni RABUN jauh yang kronik! Haha. Orang kata nak jadi pilot TAKBOLEH rabun. Hmm.

Pilot Malaysia. WOMAN

Aku nak jadi Chemical Engineer pulak sebab utamanya, aku nak kerja dengan Petronas =) Hewhew. Aku dah decide nak apply chemical engineer dah masa isi borang UPU tapi memandangkan fizik aku dapat C+ , aku pon hmmm lupakan lah. Sebab aku lebih yakin dengan akaun aku. A+ so better ambil akaun kan?

Dan sekarang ! Aku dah ada cita-cita yang pasti! AKAUNTAN! No doubt anymore! Cucuk la sana sini! Offer lah aku jadi model full-time gaji melambung² pun , I'll say ' sorry , my AMBITION is to be an accountant ' . Degree nak further apa? I'll say 'InshaAllah Accountancy. Hopefully dapat further study kat overseas:) Amin ' 

Okay aim dah ada so sekarang kena USAHA dan TAWAKAL :)



thanks baca! Sorry kalau mengarut.
Assalamualaikum

5 comments:

nurainina said...

hey wanna be a model ?i'll pay u 10000 per show .HEWHEW .good luck darl <3

AthirahBahrum said...

Ambition is an idol, on whose wings great minds are carried only to extreme; to be sublimely great or to be nothing.Once you make a decision, the universe conspires to make it happen.
good luck and all the best for every journey to achieve ur target :)

farahaireen hisham said...

Ainina , Thanks :D you too !

farahaireen hisham said...

Athirah Bahrum, thank you ! :)

saia [!] said...

kalau saya, saya terima offer jadi model gaji lambung tuuhhh.. hehehehhee